3-1 Mathias Herrström (Michael Nilsson) 49 min
5-1 82 min

Varningar
Mattias Jönsson 54 min
Nicklas Mattsson 84 min

ÖT Smygehuk förlorade andra raka matchen när man på Malmö Stadion fick se sig besegrade med 5-1 av IFK Malmö. Det var en märklig match där ÖT Smygehuk spelade bäst första 30 minuterna av första halvlek och första 30 minuterna av den andra halvleken. Under slutkvarterna av halvlekarna gjorde IFK Malmö sina 5 mål. I den 8:e minuten slår Philip Marklund en genomskärare till Johan Hellström som dribblar bort försvararen och skjuter ett skott som målvakten lyckas rädda men han släpper returen rakt ut där Robin Mårtensson kommer aningen för snabbt och får bollen på benet och IFK Malmö kan rensa undan. Nära där. I den 19:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett farligt skott till hörna. I den 24:e minuten slår Johan Hellström en perfekt genomskärare till en framstormande Gustav Lindquist som kommer ner mot kortlinjen och målvakten rusar ut. Gustav chippar bollen över målvakten men tyvärr utanför. I den 27:e minuten får Sebastian Kristensson på en volleykanon från 25 meter som målvakten lyckas rädda uppe vid ena krysset ut till hörna. ÖT Smygehuk kontrollerar händelserna väl under inledningen. Men i den 28:e minuten vinner IFK Malmö ett hopslag mitt på ÖTs planhalva och IFK Malmö spelaren testar skott från 30 meter och bollen touchar Adam Norén och går i en perfekt båge över Izzettin Adigüzel och in i mål till 1-0. Kalldusch. I den 31:a minuten får IFK Malmö en hörna som nickas bort av ÖT försvaret men inte bättre än att en IFK Malmö spelare snappar upp bollen utanför straffområdet och skjuter ett halvtaskigt skott som via diverse ben hamnar hos en fri forward som från nära håll trycker in 2-0. I den 33:e minuten kontrar IFK Malmö snabbt och Izzettin Adigüzel räddar ett markskott nere vid stolproten till en hörna. I den 45:e minuten kontrar IFK Malmö igen då bollen spelas upp till en offsidestående forward men den assisterande domaren vinkar inte och spelaren kan trampa iväg ensam mot vårt mål. IFK Malmö spelaren kommer lite ut vinkeln och försöker spela in bollen snett bakåt men den tar på en täckande Adam Norén och ändrar riktning vilket ställer Izzettin Adigüzel helt och bollen rullar in i mål till 3-0. Riktig otur där igen. På övertid i första halvlek skjuter Johan Hellström ett skott som målvakten med nöd och näppe lyckas rädda till hörna. Underläge 3-0 efter första halvlek och full satsning framåt i den andra. I den 47:e minuten slår Gustav Lindquist en perfekt frispark som Emir Rozajac lobbnickar precis över målet. I den 49:e minuten kommer Michael Nilsson fram på vänsterkanten och Michael slår ett långt inlägg som efter touch når inbytte Mathias Herrström som kan vända upp och skjuta ett vänsterskott som far rakt upp i krysset till 3-1. Detta var Mathias 2:a seriemål i år. Nu var vi på gång men ett spel och chansövertag kan vi inte utnyttja. Istället avgörs matchen i den 73:e minuten då IFK Malmö kontrar effektivt när man till slut rundar Izzettin Adigüzel och slår in 4-1. I den 74:e minuten skjuter Anders Mårtensson ett bra skott som målvakten räddar. Matchens sista mål kommer i den 82:a minuten efter slarv i ÖTs straffområde där IFK Malmö spelaren går ut med bollen utanför kortlinjen och in på plan igen och prickskjuter in 5-1. I nästa match väntar KSF Prespa Birlik på Smygehamns IP på lördagen den 24:e september klockan 14:00.